FÖNSTER & FÖNSTERBYTE

  Fönster och fönsterbyte i Skellefteå

  Kontakta oss när du ska byta fönster


  Att byta fönster innebär många aspekter. Det handlar om både design och trivsel likväl som miljö och ekonomi. Genom att byta fönster har du möjlighet att förändra upplevelsen av ditt hem samtidigt som du gör en klok investering. Ett fönsterbyte höjer värdet och sänker samtidigt dina boendekostnader.

  Vi utför alla typer av fönstermontage och fönsterbyten i villor, i fritidshus/ sommarstugor och hyresfastigheter. Det finns en del att tänka på inför bytet:
  • Materialval
  • Funktion
  • Isoleringsnivå och glas
  Image

  Fönster i trä, aluminium eller PVC


  Här handlar det i stort om du vill ha ett underhållsfritt fönster (PVC fönster eller aluminiumbeklädda träfönster) eller om du vill ha ett fönster helt i trä. Ett underhållsfritt fönster kommer att spara dig många semestertimmar i framtiden, men har å andra sidan inte samma känsla som ett träfönster. Kostnadsmässigt är PVC-fönster billigast, därefter trä och dyrast är trä-aluminiumfönster.

  Öppningsfunktion

  De olika materialen har respektive standardöppningar:

  • Träfönster – utåtgående sidohängt. Går att få med traditionella haspar.
  • Trä-aluminiumfönster – Vridfönster. Roterar utanför fönsterkarmen kring en horisontel axel.
  • PVC-Fönster – Sid+bottenhängt. Inåtgående med både sidohängning för enkel tvättning och bottenhängning för vädring.
  Samtliga material finns de andra öppningsfunktionerna också, med pristillägg för ej-standardöppning.

  Isolering och glas

  Fönstren kan levereras med U-värden från 1,4 ner till 0,74 för hela konstruktionen. Allt beror på dina behov. När det kommer till glasen kan fönstren utrustas med alla möjliga glasalternativ; härdade, laminerade, ornamenterade, solreducerande m.m. Glasen kan också spröjsas med spröjs inuti glaskassetten eller klistrade utanpå.

  Vi samarbetar bland annat med Arctic Windows när det kommer till fönster och inglasningar. Du kan läsa mer på deras hemsida om att byta till nya fönster här.

  Din Snickare Skellefteå AB

  Omvägen 14
  931 54 Skellefteå

  Tel: 070-311 28 80
  E-post: dennis@dinsnickare.nu
  Image

  En byggfirma i Skellefteå

  Din Snickare är ett företag i branschen bygg i Skellefteå. Vi är mycket erfarna snickare som åtar oss nyproduktioner och renoveringsuppdrag. Vi tar hand om allt och kan även hjälpa er med rådgivining baserad på vår breda erfarenhet.